Ledvalot.com verkkokauppa > Infopiste

Himmentimen asennus

Himmentimen pinta-asennus

 

Himmennin asennetaan erilliseen puulevyyn, joka kiinnitetään seinän pintaan. Asennuksessa on käytetty tavallista liimapuulevyn palasta, jonka paksuus on 18mm. Pinta-asennettuna himmennin voidaan asentaa myös kosteisiin tiloihin, kun se tiivistetään kiinnitysvaiheessa liimalla tai silikonilla.

Asennuksessa tarvittavat välineet: Porakone, 25mm puu poranterä, 9,5mm poranterä, taltta tai puukko, 2mm kuusiokoloavain tai sopivan kokoinen ruuvitaltta.

 

ASENNUSVAIHEET:

 1. Poraa 25mm puuterällä vähintään 12mm syvä reikä. (Kuva 1.)

 2. Jatka reikä läpi 9,5mm terällä. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana että reikä tulee keskelle ja suoraan. (Kuva 2.)

 3. Poraa toinen 25mm reikä edellisen reiän alapuolelle niin, että kehät juuri koskettavat toisiaan. Yleensä materiaalin paksuus ei riitä, joten poraaminen on jätettävä kesken, koska terän kärki tulee näkyviin toiselta puolelta. (Kuva 3.)

 4. Koverra reikä 12mm syvyiseksi taltalla tai puukolla, mikäli se ei poralla ole mahdollista. (Kuva 4.)

 5. Poista himmentimestä lukitusmutteri ja työnnä himmennin reikään. Himmentimen joutuu painamaan melko lujasti paikoilleen, koska 10 mm kierre painetaan 9,5 mm reikään. Tarkista että himmentimen mikään osa ei tule puun pinnan yläpuolelle.  Kuvassa näkyviä johtoja ei vielä kytketä. (Kuva 5.)

 6. Merkkaa himmentimen akseliin viiva 10mm päähän puun pinnasta mitattuna. Akseli katkaistaan tästä.(Kuva 6.)

 7. Katkaise akseli. Katkaisu voidaan suorittaa paikoillaan tai irrottaa himmennin reiästään. (Kuva 7.)

 8. Asenna himmennin takaisin reikään, mikäli se on irrotettu. Akselin pitäisi tulla 10mm ulos puun pinnasta.
  (Kuva 8.)

 9. Asenna nuppi paikoilleen. Nuppi kiristetään 2mm kuusiokolo avaimella tai sopivalla ruuvitaltalla. Nupin voi tarvittaessa myös liimata esim. kuumaliimalla. Nupin halkaisija on 16mm (Kuva 9.)

 10. Himmennin on nyt asennettu puukappaleeseen ja se voidaan kiinnittää seinään. Kappaleen taakse kannattaa laittaa paksusti silikonia tai liimaa jolloin himmennin on suojassa kosteudelta.

 

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg
 

Kuva 1.

Kuva 2.

Kuva 3.

5.jpg 7.jpg 51.jpg 6.jpg

Kuva 4.

Kuva 5.

Kuva 6.

Kuva 7.

8.jpg 9.jpg 10.jpg  

Kuva 8.

Kuva 9.

Kuva 10.

 

< Takaisin

 
> Ostoskori